Faalangst voor Rijexamen - Enkhuizen | Alkmaar | Hoorn
Home Faalangst Kinderen Volwassenen (Rij) Examenvrees Wie ben ik Contact

Naar schatting 10% van alle kandidaten heeft last van faalangst. Hoewel dat voor de ene misschien meer van invloed is op het rijexamen dan voor de ander, blijft het een lastig iets om mee om te gaan.


Een groot gedeelte van de kandidaten die voor het eerst een rijexamen doen, slaagt hier niet voor. Een voorname reden hiervoor is examenvrees, die zich bijvoorbeeld kan uiten in extreme nervositeit, angst voor controleverlies, tunnelzicht of volledig blokkeren.


Angst voor een examen ontstaat vaak uit onzekerheid over je kennis, vaardigheden en capaciteiten om het examen tot een goed eind te volbrengen. Hierin zit een vicieuze cirkel, als je je onzeker voelt kan je daardoor gaan twijfelen aan jezelf, wat leidt tot meer onzekerheid en angst.

Dit krijg je o.a. in de training:


Ontspanningsoefeningen

Niet helpende gedachten omzetten in helpende gedachten

Krijg je belangrijke tips t.a.v. het rijexamen

Krijg je te horen waar een examinator op let

Hoor je waar jij als kandidaat op moet letten

Werkboek

Als je slaagt krijg je een bos bloemenIn vier individuele lessen van een uur vertel jij over jouw specifieke angsten en wordt stap voor stap deze angsten weggenomen. Er zit veel theorie bij, maar het is beslist niet saai. In de laatste les rijd ik met mijn auto naar jouw CBR examencentrum toe om je alvast de sfeer te laten proeven.

Jij mag natuurlijk niet rijden maar op deze plek wordt het laatste restje spanning weggenomen en daarna kijk je echt uit naar het rijexamen, omdat je heel goed weet dat jij het kan en je met zelfvertrouwen in de auto stapt.

Rijxamenvrees


FAALANGST?

LEER ERMEE OM TE GAAN!

Tarieven

Faalangsttraining