Wie ben ik
Home Faalangst Kinderen Volwassenen (Rij) Examenvrees Wie ben ik Contact


WIE BEN IK?


Trainer en coach

Gediplomeerd counselor

Gediplomeerd stresstherapeute

Gecertificeerd leerlingbegeider

Jolanda Wijshake

Even voorstellen

Ik ben Jolanda Wijshake, moeder van drie fantastische volwassen kinderen, dit op de eerste plaats.


In al die jaren dat mijn kinderen op de basisschool en middelbare school zaten heb ik veel gesprekken gevoerd met hun leerkrachten over hun hoogbegaafdheid. Ondanks het feit dat ik niet altijd goed werd begrepen verliepen de gesprekken in goede harmonie. Door deze goede harmonie werd ik in de gelegenheid gesteld om voor alle leerkrachten van die basisschool een voorlichtingsmiddag te geven over hoogbegaafde kinderen. Dit heeft zijn vruchten afgeworpen.


Dit maakt mij een moeder met 29 jaar ervaring op het gebied van hoogbegaafdheid. Daarom weet ik dat faalangst vaak om de hoek kan komen kijken en niet alleen bij hoogbegaafde kinderen.


Ik vind het belangrijk dat een kind lekker in zijn vel zit, zichzelf mag zijn en een goed en reeël zelfbeeld heeft. Dit maakt de weg naar volwassenheid zoveel makkelijker. Helaas is dit niet ieder kind gegeven en daarom zet ik mij al jaren in om iedereen, kinderen en volwassenen, die bij mij de training komt volgen. Dit kan ook leiden dat ik, desgewenst, met u meega naar school, als ondersteuning bij gesprekken.


Naast moeder ben ik 33 jaar werkzaam in de gezondheidszorg, o.a. als zorgcoördinator en leerlingbegeleider. Ook in mijn werk vind ik het belangrijk dat een leerling zichzelf mag zijn en een gezonde portie zelfvertrouwen heeft om in staat te zijn goede zorg te leveren, zonder terughoudendheid.

Verder heb in de redactie gezeten van Pharos, een landelijke vereniging voor ouders van hoogbegaafde kinderen. Tevens was ik vier jaar lang met veel plezier columniste van het blad wat Pharos vijf keer per jaar uitbracht.


Ik ben docent geweest aan het ROC Horizon College in Alkmaar en Heerhugowaard en aan de Bergense scholengemeenschap BSG, waar ik faalangsttraining gaf aan de leerlingen die door hun faalangst onder hun maat presteerden en een laag zelfbeeld hadden.


Uiteraard ben u van harte welkom om voor uw kind of uzelf een intake gesprek aan te vragen of een afspraak te maken voor een eerste training.
‘Te midden van de moeilijkheid ligt de mogelijkheid.’

                                                                               Albert Einstein                                                     Albert Einstein